Καλώς ήλθατε στο e-φωνή την νέα ελεύθερη φωνή στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε σε στάδιο τελικών δοκιμών ώστε να δώσουμε όσο το δυνατόν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Για το πρόγραμμα δοκιμαστικών εκπομπών παρακαλώ δείτε το σύνδεσμο "Πρόγραμμα". Για την επικοινωνία μαζί μας δείτε τον σύνδεσμο "Επικοινωνία" Στεγαζόμαστε στο κτίριο του πυρήνα Ε.ΠΑ.Μ. Ηρακλείου.

Για τεχνικούς λόγους αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε player στην σελίδα. Αν έχετε πρόβλημα ακρόασης πατήστε εδώ για να μας ακούσετε με html5. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον σύνδεσμο "Μα γιατί δεν ακούω;"
Αν έχετε android.. Mπορείτε να κατεβάσετε από το market (νυν Google play) την εφαρμογή A Οnline Radio. Αφού την εγκαταστήσετε ανοίξτε την και επιλέξετε Add Channel στην πρώτη οθόνη της εφαρμογής. Κατόπιν να βάλετε http://efoni.wise.gr:18000/stream.mp3.m3u Θα το βρείτε στo tab favorites με τίτλο efoni.Πατάτε επάνω και παίζει.

Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο e-φωνή



«…γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου από τον κόσμο, τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…»

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο e-Φωνή είναι μια προσπάθεια απλών ανθρώπων να βρουν την φωνή τους και να επικοινωνήσουν με άλλους απλούς ανθρώπους, χωρίς μεσάζοντες, διαμεσολαβητές και «ειδικούς», για να ανταλλάξουν πληροφορίες σκέψεις και ιδέες, για το πώς θα καταφέρουν να διεκδικήσουν το δικαίωμα να ορίζουν την τύχη τους.


Το e-Φωνή ξεκίνησε από μέλη του ΕΠΑΜ Ηρακλείου και φιλοξενείται στα γραφεία του. Ο στόχος του, όμως, δεν είναι να γίνει ένας ΕΠΑΜητικος «Ριζοσπάστης».


Στοχεύει να δώσει βήμα, άνευ όρων, σε οποιονδήποτε σκεπτόμενο άνθρωπο ή συλλογικότητα αντιστέκεται και παλεύει εναντία στην οικονομική κατοχή που έχει περιέλθει η χώρα μας. Σε κάθε άνθρωπο που παλεύει για τη Δημοκρατία και ανεξαρτησία αυτής της χώρας, και της κάθε χώρας, για την αλληλεγγύη, την ισότητα και τη δικαιοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, ανεξαρτήτως χρώματος, πεποίθησης, θρησκείας, ιδεολογίας και εθνικότητας.

Επίσης, στόχος του e-Φωνή δεν είναι να προπαγανδίσει, αλλά να ενημερώσει, γιατί, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι η σωστή πληροφόρηση των πολιτών.


Και φυσικά, συνοδοιπόρος σε όλο αυτό, η καλή μουσική. Γιατί και άλλοι πολύ πριν από μας, σκέφτηκαν αυτά που σκεφτόμαστε, ένιωσαν αυτά που νιώθουμε, πόνεσαν με αυτά που πονάμε, πάλεψαν για αυτά που παλεύουμε και έφτιαξαν τα τραγούδια που εμείς σήμερα τραγουδάμε.


«Μεγάλα και παχιά λόγια» θα μου πείτε και ενδεχομένως να έχετε δίκιο. Το αν, και το τι θα καταφέρουμε, θα φανεί στην πράξη.


Το e-Φωνή μέχρι τώρα:


Το ραδιόφωνο ξεκίνησε να στήνεται λίγο πριν το Πάσχα. Χωρίς χρηματοδότηση, με τα έξοδα να καλύπτονται «ρεφενέ» και με καύσιμο το μεράκι και τον ενθουσιασμό μας, κάναμε πράξη την λαϊκή ρήση «πενία τέχνας κατεργάζεται». Από την ηχομόνωση του studio, που έγινε με χάρτινες αυγοθήκες, μέχρι τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε: παλαιοί και χαλασμένοι υπολογιστές, οθόνες , κονσόλες, καρέκλες κτλ., που ήταν σε αχρηστία και ανασύρθηκαν από αποθήκες, πατάρια ή ακόμα και από τα σκουπίδια, επισκευάστηκαν ή συντηρήθηκαν και στήθηκαν, το σκεπτικό ήταν: «κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με τα ελάχιστα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας».


Μετράμε είδη κάμποσους μήνες δοκιμαστικών εκπομπών και τα θέματα προς επίλυση που εκκρεμούν (τεχνικά και οργανωτικά) είναι ακόμα πολλά. Παρ’ όλα αυτά το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Υπάρχει ένα υποτυπώδες εβδομαδιαίο πρόγραμμα ζωντανών εκπομπών, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες (http://efoni.blogspot.gr/p/blog-page_30.html). Προχωράμε αργά αλλά σταθερά και ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι σύντομα να εκπέμψουμε και επίσημα.


Σε αυτή την προσπάθεια μας, σας θέλουμε δίπλα μας, όχι μόνο σαν ακροατές , αλλά κυρίως σαν συνομιλητές.

Η δικιά μας e-Φωνή δεν θα πει πολλά και θα σιωπήσει γρήγορα, αν δίπλα της δεν ακουστεί και η δικιά σας e-Φωνή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου